Wie is Move to Balance?

7

Monique van der Voort

 

In Amsterdam heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en ik ben vervolgens jarenlang werkzaam geweest in de (jeugd) hulpverlening, GGZ en kort in de kinderopvang. In mijn werk heb ik kinderen, jongeren, ouders en pedagogische medewerkers begeleid. Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk. Vanuit mijn praktijk was ik tevens werkzaam voor Vet Cool (een programma voor kinderen met overgewicht) en begeleid ik nog gezinnen bij de Opvoedpoli. Mijn eigen praktijk bestaat met name uit runningtherapie, gezins- en relatietherapie, familiemediation, kinderen, jongeren begeleiden.

Mijn nieuwsgierigheid is altijd al groot geweest, na mijn opleiding SPH heb ik nog vele opleidingen en trainingen gedaan. Management in de kinderopvang, Runningtherapie, NLP, Systemisch werk, Oplossingsgericht werken, Emotional Focus therapie, hoogsensitiviteit, hartcoherentie, trainingen rondom kinderen en echtscheiding, assistent trainers opleiding, Energy Control methode, Voice Dialogue,  Emotie eten, Familiemediation, voedingsdeskundige, mindfullness en Systeemtherapie/gezins- en en relatietherapie. Veel opleidingen en trainingen en voor mij hebben ze allemaal met elkaar te maken. Het bieden van een kans om je weer als kind, jongere of gezin je weer verder te kunnen ontwikkelen en hierin je eigen keuzes te maken.

Hardlopen is voor mij meer dan hardlopen alleen. Voor mij is hardlopen een combinatie van bewegen, de juiste voeding, ontspanning, in je kracht komen en tot rust komen door de juiste ademhaling. Als deze op elkaar afgestemd zijn, ontstaat er balans. Op verschillende manieren kan een mens uit balans zijn gehaald en dat kun je herstellen door gebruik te maken van deze vier elementen. Hardlopen is dan veel meer dan een sport of een hobby maar een “way of life”.

Mijn praktijk bestaat aan de ene kant uit het begeleiden van mensen die uit balans zijn geraakt en hiermee aan de slag willen door bv hardlopen en aan de andere kant ben ik familiemediator, gezins- en relatietherapeut. Er zijn veel gezinnen die te maken krijgen met een (echt)scheiding of relatieproblemen. Ook deze gezinnen zijn uit balans. Deze gezinnen begeleid ik door middel van gezins en relatietherapie of  familiemediation wanneer het gaat om een echtscheiding, het regelen van een echtscheiding, het maken van een ouderschapsplan, het begeleiden van kinderen, het begeleiden van een samengesteld gezin. Gezins- en relatietherapie kan ook gericht zijn op een probleem binnen het gezin.

Datgene waar mijn werk uit bestaat is kortom alles gericht op het herstel naar balans en het terug komen in je eigen kracht.