Ouderschapsplan

strand met zandstructuur en wolkenlucht

  • Op het moment dat u gaat scheiden en u heeft samen kinderen dan is voor het aanvragen van een (echt) scheiding een ouderschapsplan nodig die door beide ouders wordt erkend. Als geregistreerde familiemediator begeleid ik ouders in het maken van zo’n ouderschapsplan. Het maken van een ouderschapsplan die praktisch is en waar goed over nagedacht is.
  • Soms hebben ouders al een ouderschapsplan en deze is goed gekeurd door de rechtbank,  helaas werkt deze niet. Dat kan om vele redenen, de kinderen zijn ouder geworden en daardoor veranderen afspraken ( kinderen willen gaan sporten, willen oorbellen of een tatoeage), sommige afspraken leken logisch maar bij de uitvoering niet haalbaar (een verdeling van vakantie die betekent dat vader in een oneven jaar 5 weken de kinderen heeft). Zo blijken ouderschapsplannen niet meer van toepassing of niet haalbaar. Als familiemediator kan ik samen met u kijken naar en nieuw ouderschapsplan.
  • Voor een goedkeuring van het ouderschapsplan door de rechtbank wil de rechtbank weten op welke manier de kinderen betrokken zijn bij het ouderschapsplan. Zij worden zelfs uitgenodigd door de rechtbank hiervoor. Als ouders kun je zelf in gesprek gaan met het kind of kinderen en dit opnemen in het ouderschapsplan.  Toch is het soms prettig dat een extern iemand dat doet. Als gezinscoach en familiemediator doe ik deze gesprekken. Een gesprek waarin kinderen gehoord worden, kinderen ruimte hebben gekregen voor hun emoties en eventueel kunnen laten wat zij zouden willen.

Meer info? Neem contact op of bel 06-38315184