Overgewicht bij kinderen

Kinderen hebben steeds vaker een overgewicht en het is niet altijd even gemakkelijk om te ontdekken waardoor dit komt. Als therapeut heb ik jaren lang samen gewerkt met het programma Vet Cool, een programma voor kinderen met overgewicht. Het ging hierbij niet om afvallen maar het behouden van een stabiel gewicht. In dit programma werkte ik samen met een kinderdiëtiste en een fysiotherapie praktijk. In het programma was ik de therapeut voor de psychologische gesprekken, ging ik op zoek samen met de ouders en het kind naar hoe houdt je gewicht hetzelfde, wanneer gaat het mis en hoe komt dit. Voor elk kind was dit een andere puzzel. Soms had dit te maken met pesten, een laag zelfbeeld, stiekem eten, stress, afzetten tegen de ouder. 

Vanuit mijn eigen praktijk begeleid ik nog steeds kinderen met overgewicht, soms in samenwerking met een kinderdiëtiste of een fysiotherapeut. Hierbij doe ik dan ook de psychologische gesprekken maar deze kunnen ook samen met voedingsadviezen en bewegen. Naast systeemtherapeut, gezinscoach, ben ik ook runningtherapeut en voedingsdeskundige. Het hoeft dus niet altijd aan een tafel en in gesprek maar kan ook door samen te sporten. 

Move to Balance is door gemeente Alkmaar en omstreken gecontracteerd en zal dus vergoed worden door gemeente. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of een CJG coach.