Ademtherapie

Ademtherapie

Door spanningen, een druk gezinsleven, stress, een heftige gebeurtenis of een scheiding, kunnen we verkeerd gaan ademhalen. Er zijn veel mensen die verkeerd ademhalen of dit zijn gaan doen. Ze halen te snel of te veel adem. Je lichaam kan dan in een “ vecht en vluchtstand ” komen.

Door te veel of te snel te ademen gaat de zuurstof- en koolstofverhouding in de bloed uit balans. Er kan een lage koolzuurwaarde ontstaan in je bloed en dat geeft weer allerlei klachten zoals concentratie problemen, onrust in je lijf, paniek, overal tegen opzien, duizeligheid, vergeetachtigheid, hoofdpijn, stijfheid. Je verbrand dan ook te veel glucose wat kan leiden tot een ernstige vermoeidheid en gevoel van uitputting.

Mensen met een burn out, chronische vermoeidheid, fybromyalgie en overgewicht halen vaak verkeerd adem met als gevolg dat ze in rust, in vergelijking met iemand die normaal adem haalt, nog een snelle 3 km lopen of een zelfs een 10 km aan het lopen zijn. Bij een overgewicht zitten mensen veel in een glucose verbranding ipv een vetverbranding.

Als ademtherapeut maak ik gebruik van de Emwave methode en de Energy Control methode om de ademhaling weer in balans te krijgen.

energy controlEnergy Control methode:

De Energy Control methode bestaat uit een ademhalingsoefening en een inspanningstest. De ademhaling wordt gemeten in rust en daarna wordt er een inspanningstest afgenomen. Hieruit volgt een persoonlijk trainingsschema voor hardlopers, die past bij uw hartslag. Daarnaast krijgt u een ademhalingsoefening.

Met de juiste ademfrequentie en inhalatie valt er fysiek veel te winnen. De Energy Control methode is voor sporters die hun sportprestaties willen verbeteren maar zeker ook voor mensen met fybromyalgie, burn out, chronische vermoeidheid en overgewicht. Voor meer informatie kijk bij chronische vermoeidheid, fybromyalgie, burn out en/of overgewicht.

Hartcoherentie 

emwave

Bij de hartcoherentie training wordt gebruik gemaakt van een klein apparaatje met een oor sensor. Door op het apparaatje met lichtjes, de lijn te volgen, gaat u ademhalen op een eigen optimale snelheid en daardoor zal de hartcoherentie samenhangend worden.

Bij Move to Balance is ontspanning en de daarbij horende ademhalingstherapie of mindfullness oefeningen een van de vier elementen voor de balans. Bewegen, voeding, juiste ademhaling en mentaal in balans zorgt voor het evenwicht.