Gezins- en relatietherapie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is gezinstherapie-1024x393.png
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is systeemtherapie-2.png

Systeemtherapie

Deze therapie wordt ook wel systeemtherapie genoemd. De systeemtherapie gaat er vanuit dat klachten en problemen binnen en gezin, een familie, werk, met het gehele systeem te maken heeft. Je ziet het probleem niet los zien van zijn omgeving en de invloed die deze op elkaar heeft. 

Bij gezins- en relatietherapie kijk ik vooral wat er gebeurt tussen de partners of binnen een gezin. Hoe reageert iedereen op elkaar, wat wordt nu juist wel of niet uitgesproken, welke afspraken gelden er in een gezin, hoe gaat het gezin om met conflicten of emoties, ADHD of een depressie van een ouder. In een gezin ontstaan er patronen en deze patronen zijn niet altijd helpend en daardoor kan het niet goed gaan met een kind, een jongere of juist met de partnerrelatie. Inzicht over deze patronen, samen opzoek te gaan naar oplossingen, na gaan wat wel werkt, daardoor kan het weer gaan stromen zowel in een relatie als in een gezin.

Naast de systeemtherapie, heb ik vele opleidingen gedaan zoals EFT, oplossingsgericht werken, NLP, Voice Dialogue, allemaal trainingen en opleidingen, die uitgaan van mogelijkheden en kansen. Het gedrag van het kind is niet het probleem maar het effect op de andere gezinsleden. Binnen de relatie zijn de partners niet het probleem maar de dans die jullie samen maken. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is relatietherapie-1-1024x292.png

Gezins- en relatietherapie is vaak 1 keer per twee weken en de sessie zijn ander half uur. 

Move to Balance is voor ambulante jeugdzorg en gezinsbehandeling door gemeente Alkmaar en omstreken gecontracteerd en zal dus vergoed worden door gemeente. Hiervoor is wel een verwijzing nodig van de huisarts of een CJG coach

Meer info? Neem contact op of bel 06-38315184