Kanker

door wind gevormde zandsculpturen op duintop

Helaas krijgen sommige mensen te maken met de diagnose kanker. Hiervoor komen ze onder behandeling bij een ziekenhuis. Ze krijgen allerlei behandelingen waaronder soms een operatie of chemo. Om deze behandelingen zo sterk mogelijk in te gaan, is bewegen van belang. Door te bewegen, hard te lopen in de runningtherapie, ga je sterker de behandeling in. Je zorgt dat je zo fit mogelijk en met een zo’n groot mogelijke conditie gaat starten aan de behandeling.

Move to Balance loopt hard met mensen voor de behandeling van kanker maar zeker ook daarna. Hierbij maak ik gebruik van de Energy Control methode. We meten de hartslag in rust, doen daarna een inspanningstest en aan de hand daarvan gaan we sporten. Natuurlijk scoort u slecht op de inspanningstest, dat is niet van belang. Wat van belang is dat we een uitgangspositie hebben en dat we van daaruit gaan werken.

Bij alle trainingen meet ik eerst weer de rusthartslag en bekijk ik of het juist goed is om te gaan sporten, met welke intensiteit gaan we sporten of dat u eigenlijk een dagje rust nodig heeft .

Bij Move to Balance maak ik gebruik van vier elementen, bewegen, voeding, ademhaling en mentaal in balans. Met het bewegen gaan we aan de slag en tijdens deze trainingen gaan we het ook wel eens hebben over voeding. Is uw voedingspatroon gezond of kunnen we dit nog aanpassen.

Met een diagnose kanker, is er veel met u gebeurd. Mogelijk heeft u hierover al gesprekken gehad met een maatschappelijk werker of een psycholoog. Ik werk graag met hen samen. Deze gesprekken zijn natuurlijk belangrijk en deze gaan we zeker niet over doen. Tijdens het hardlopen of fietsen zullen we het daarom meer over de dingen daarom heen hebben.

Voor de ademhaling maak ik gebruik van verschillende ademhalingsoefeningen. Naast het bewegen is het leren rusten net zo belangrijk. Daarom doen we elke keer na het sporten een oefening om de ademhaling weer in rust te brengen.