Fibromyalgie

aangeaarde akker

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten

Er zijn vele manieren waarop mensen met fibromyalgie geholpen kunnen worden. In mijn praktijk maak ik gebruik van een de Energy Control methode; bewegen, anders ademhalen, coaching en voedingsadviezen.

Ademhaling

Mensen met fibromyalgie blijken anders adem te halen of zijn op een bepaald moment anders gaan ademen. Ze verschillen niet in de ademhalingsfrequentie en zuurstof opname ten opzichte van normaal maar geven te veel koolstof af. Hierdoor is de koolstof – zuurstof verhouding in de war is geraakt. Hoe dit kan en wat er daardoor gebeurd, vertel ik u graag tijdens mijn therapie.

Bewegen

Als runningtherapeut loop ik hard met mensen die willen leren hardlopen, hun conditie willen verbeteren maar ook met mensen met fibromyalgie. Runningtherapie is het gebruiken van hardlopen om de psychische conditie verbeteren. Door het bewegen gaan mensen zich beter voelen, worden sterker, krijgen meer conditie, komen buiten, slapen beter en kunnen na het sporten trots zijn op hun behaalde prestaties.

Met fibromyalgie is belangrijk om te blijven bewegen, te leren ontspannen en hun conditie te verbeteren en de spieren te trainen. Voor fybromyalgie is het belangrijk om deze trainingen dan wel aan te passen aan wat zij die dag kunnen en hun grenzen goed in de gaten te houden. Mijn therapie bestaat naast ademhaling ook uit bewegen met een eigen schema welke gebaseerd is op uw hartslag.

Metaal in balans:

Naast Energy Control trainer, runningtherapeut, ben ik ook (gezins)coach en familiemediator. Ik werk vanuit een systemische, oplossing en NLP gerichte benadering. In de gesprekken tijdens het hardlopen, kijken we samen naar bijvoorbeeld wat betekent fybromyalgie voor u, wat zou u willen bereiken, waar liggen de uw grenzen enz.

Voeding

Iemand met fibromyalgie heeft goed te zorgen voor zijn lijf. Als voedingsdeskundige kunnen we samen onderzoeken waaruit uw voeding tot nu toe bestaat en op welke manier kunt u uw lijf door een goede voeding ondersteunen.

Vanuit mijn praktijk ga ik met mensen aan de slag met fibromyalgie door psychisch in balans komen, rustigere ademhaling, gezonde voeding en energiek voelen door te gaan bewegen.