Chronische vermoeidheid

golvende zandstructuur op strand

Mensen met chronische vermoeidheid zijn na relatief weinig inspanning uitgeput en hebben daarnaast ook nog eens vaak last van klachten als spierpijn, concentratieproblemen, slaapstoornissen of darm- en maagklachten.

Bij chronische vermoeidheid ben je meer dan moe. Het is logisch dat je moe voelt, als je weinig slaapt, hard werkt, na bijvoorbeeld een geboorte van kind, veel sport of door relatieproblemen. Normaal gesproken herstelt iemand hiervan weer snel maar mensen met chronische vermoeidheid niet. Bij de minste inspanning is iemand al uitgeput.

Er zijn vele manieren waarop mensen met chronische vermoeidheid geholpen kunnen worden. In mijn praktijk maak ik gebruik van een de Energy Control methode; bewegen en anders ademhalen met coaching gesprekken en voedingsadviezen.

Ademhaling

Mensen met chronische vermoeidheid blijken anders adem te halen of zijn op een bepaald moment anders gaan ademen. Veel meer ademhalingen per minuut waardoor de koolstof – zuurstof verhouding in de war is geraakt. Over welke effect dit heeft in het lijf, vertel ik u graag meer tijdens mijn therapie.

Bewegen

Als runningtherapeut loop ik hard met mensen die willen leren hardlopen, hun conditie willen verbeteren en ook met mensen met chronische vermoeidheid. Runningtherapie is het gebruiken van hardlopen om de psychische conditie verbeteren. Door het bewegen gaan mensen zich beter voelen, worden sterker, krijgen meer conditie, komen buiten, slapen beter en kunnen na het sporten trots zijn op hun behaalde prestaties.

Voor mensen met chronische vermoeidheid is het juist belangrijk om te blijven bewegen, hun conditie te verbeteren en hun spieren te trainen. Daarom bestaat mijn therapie naast ademhaling ook uit bewegen en conditie op te bouwen.

Metaal in balans

Naast Energy Control trainer, runningtherapeut, ben ik ook (gezins)coach en familiemediator. Ik werk vanuit een systemische, oplossing en NLP gerichte benadering. In de gesprekken, tijdens het hardlopen, kijken we samen naar hoe je kunt voorkomen dat je weer vermoeid raakt, hoe zien je dagen eruit of waar liggen je kwaliteiten, waar krijg je energie van en wat kost energie.

Voeding

Iemand die chronisch vermoeid is, heeft goed te zorgen voor zijn lijf. Als voedingsdeskundige kan ik samen onderzoeken waaruit uw voeding tot nu toe bestaat en op welke manier kunt u uw lijf door een goede voeding ondersteunen.

Vanuit mijn praktijk ga ik met mensen aan de slag met hun chronische vermoeidheid door psychisch in balans te komen, voor een rustige ademhaling, een gezonde voeding en energiek te voelen door te gaan bewegen.