Blessures en stagnerende sportprestaties

samen hardlopen

Blessures

Veel hardlopers trekken hun schoenen aan en gaan de slag. Sommige hardlopers beginnen met een start to run of sluiten zich aan bij een sportvereniging. Na een bepaalde periode krijgen deze hardlopers soms blessures. Ze houden even rust of gaan naar een fysiotherapeut maar de blessures blijven komen. Dan kan het goed zijn om eens met Move to Balance te gaan hardlopen.

Samen gaan we hardlopen en onder tussen wordt er gekeken naar uw looptechniek en uw inspanning. Indien nodig kan er een inspanningstest afgenomen met de Energy Control methode. U krijgt een trainingsschema, hardloopadviezen en oefeningen. Hierbij werkt Move to Balance samen met de fysiotherapeuten van Basic Fysio.

 Sportprestaties die stagneren

Hardlopen begint met een klein rondje, die we graag uitbouwen naar een 10 km of zelfs een hele of halve marathon. Een aantal hardlopers zien hun sportprestaties maar niet meer verbeteren of gaan zelfs achteruit. Vaak wordt er te veel en/of te lange afstanden getraind. Er zijn ook hardlopers die niet op hun juiste hartslag trainen waardoor ze onder traint of over traint zijn. En er zijn sporters die niet meer herstellen.

Move to Balance begeleid deze sporters met de Energy Control methode. Een methode waarbij door middel een fietstest een inspanningstest wordt gedaan. Uw maximale hartslag wordt bepaald, uw conditie, uw omslagpunt en vervolgens gaat u aan een de slag met een hartslagschema die gebaseerd is op uw hartslag.

Bram Bakker, een van de oprichters van de runningtherapie in nederland is hiermee ook begonnen: http://www.sportrusten.nl/boston-marathon-met-14k-training-bram-bakker-gaat-de-uitdaging-aan/.