Kinderen en echtscheiding

strand met helmgras en ontstaan van duinen

Kinderen van verschillende leeftijden kunnen te maken krijgen met een scheiding. Hoe zij hierop reageren is erg afhankelijk van hun eigen ontwikkelingsfase. Een baby zal misschien veel gaan huilen omdat hij/zij de spanning voelt van de ouders. Kleuters gaan soms denken dat de scheiding hun schuld is en een kind in de basis-schoolleeftijd zal waarschijnlijk zijn gevoelens verstoppen. Zij willen namelijk niet anders zijn dan hun leeftijdgenootjes. Zo heeft elke ontwikkelingsfase zijn eigen kenmerken. Deze ontwikkelingsfasen en het eigen karakter van een kind maakt hoe hij reageert op een scheiding.

Als ouder kun je een kind hierin zelf goed ondersteunen. Er zijn veel boekjes geschreven over scheiding. Een literatuurlijst is terug te vinden op de website. Er zijn ouders die graag wat tips willen, dat kan. Er zijn ook ouders die zelf zo emotioneel zijn, die graag iemand erbij zou willen hebben voor de ondersteuning.

Als gezinscoach kan ik u als ouder coachen en de kinderen kan ik begeleiden in deze periode. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende materialen, spellen en de methode Zandkastelen.

Aanmelden en kosten

U kunt contact opnemen voor een afspraak met: Monique  van der Voort 06-38315184

  • Zandkastelen in een individueel traject  € 65,- per uur inclusief btw
  • Zandkastelen in een gezin € 95,- per ander half uur inclusief btw