Ademtherapie

Ademtherapiepaardebloem groen

Door spanningen, een druk gezinsleven, stress, een heftige gebeurtenis, een scheiding, kunnen we verkeerd gaan ademhalen. Er zijn veel mensen die verkeerd ademhalen of dit zijn gaan doen. Ze halen te snel of te veel adem. Je lichaam kan dan in een “ vecht en vluchtstand ” komen.

Door te veel of te snel te ademhalen gaat de zuurstof en koolstof verhouding in de bloed uit balans. Er kan een lage koolzuurwaarde ontstaan in je bloed en dat geeft weer allerlei klachten zoals concentratie problemen, onrust in je lijf, paniek, overal tegen opzien, duizeligheid, vergeetachtigheid, hoofdpijn, stijfheid. Je verbrand dan ook te veel glucose wat kan leiden tot een ernstige vermoeidheid en gevoel van uitputting.

Mensen met een burn out, chronische vermoeidheid, fybromyalgie en overgewicht halen vaak verkeerd adem met als gevolg dat ze in rust, in vergelijking met iemand die normaal adem haalt, nog een snelle 3 km lopen of een zelfs een 10 km aan het lopen zijn. Bij een overgewicht zitten mensen veel in een glucose verbranding ipv een vetverbranding.

Als ademtherapeut maak ik gebruik van de Emwave methode en de Energy Control methode om de ademhaling weer in balans te krijgen.

energy control

Energy Control methode: 

De Energy Control methode bestaat uit een ademhalingsoefening en een inspanningstest. De ademhaling wordt gemeten in rust en daarna wordt er een inspanningstest afgenomen. Hieruit volgt een persoonlijk trainingsschema, die past bij uw hartslag. Daarnaast krijgt u een ademhalingsoefening.

Met de juiste ademfrequentie en inhalatie valt er fysiek veel te winnen. De Energy Control methode is voor sporters die hun sportprestaties willen verbeteren maar zeker ook voor mensen met fybromyalgie, burn out, chronische vermoeidheid en overgewicht. Voor meer informatie kijk bij chronische vermoeidheid, fybromyalgie, burn out en/of overgewicht.

Hartcoherentie 

emwaveBij de hartcoherentie training wordt gebruik gemaakt van een klein apparaatje met een oor sensor. Door op het apparaatje met lichtjes, de lijn te volgen, gaat u ademhalen op een eigen optimale snelheid en daardoor zal de hartcoherentie samenhangend worden. Voor informatie klik op hartcoherentietraining.

Bij Move to Balance is ontspanning en de daarbij horende ademhalingstherapie een van de vier elementen voor de balans. Bewegen, voeding, ontspanning en mentaal in balans zorgt voor het evenwicht.